Etusivu

Etusivulla näet

 • Ajankohtaiset LABissa ajankohtaiset Peppiin liittyvät asiat.
 • Viimeksi tapahtunutta Mitä järjestelmään on viimeksi tallennettu
 • Tehtävät Sinulle lähetetyt tehtävät
 • Viestit Pepin kautta lähettämäsi ja sinulle tulleet viestit
 • Kalenteri Pepin resurssivarauksen kautta sinulle tehdyt varaukset
 • Linkit Tallentamasi suosikit ja linkit
 • Omat toteutukset Omat meneillään olevat toteutuksesi

Ajankohtaiset

Tässä osiossa kerrotaan ajankohtaisista asioista. Vilkaise palstaa aina kun kirjaudut sisään Peppiin.

Viimeksi tapahtunutta

Viimeksi tapahtunutta -osioon listautuu Peppi-järjestelmään viimeksi tallennetut tai muokatut tiedot käyttäjän asetusten mukaisesti. Ilmoitukset toimivat suorina linkkeinä, joten pääset kätevästi siirtymään esimerkiksi viimeksi luodun toteutuksen tietoihin.

Miten voin säätää sitä, mitä ikkunassa näytetään?

Voit muokata viimeksi tapahtunutta -ikkunassa näytettäviä asioita omassa profiilissasi olevista asetuksista (Asetukset-välilehti > Viimeksi tapahtunutta).

Voit valita näytetäänkö Viimeksi tapahtunutta -ikkunassa

 • Kaikki tapahtumat,
 • Oman yksikön tapahtumat vai
 • Omat tapahtumat toteutuksissa

Tehtävät

Tehtävät-ikkunassa näet sinulle tallennetut tehtävät. Voit tallentaa itsellesi tehtäviä tai lähettää Pepin kautta tehtäviä / muistutuksia toisille henkilöille. Tehtävät Pepissä muistuttavat luonteeltaan lähinnä perinteisiä post-it lappuja, joiden avulla voi asioita laittaa itselleen tai toisille muistettavaksi.

Miten tehtäviä katsotaan ja poistetaan?

Voit katsoa tehtävää tarkemmin painamalla tehtävän nimeä. Sitä kautta onnistuu myös tehtävän poistaminen painamalla punaisesta ruksista.

Miten tehtäviä lähetetään itselle tai muille?

Voit lähettää tehtäviä itsellesi tai muille etsimällä henkilön Henkilöt-palvelun kautta 

 1. Hae henkilö / henkilöitä
 2. Valitse henkilö / henkilöt
 3. Paina kirjekuorta  
 4. Valitse Luo tehtävä (voit myös ruksia kohdan ’lähetä sähköpostia’ jos haluat tiedon menevän myös sähköpostilla)
 5. Valitse tehtävän vanhenemispäivä / päivä, jolloin tehtävä tulisi olla viimeistään tehtynä
 6. Kirjaa tehtävän nimi ja sisältö
 7. Paina ’Lähetä’ nappia

Tehtävä näkyy nyt sen henkilön / niiden henkilöiden Pepin etusivulla, jolle tehtävän lähetit. Jos valitsit myös ’Lähetä sähköpostia’, niin tehtävä on lähetetty myös valittujen henkilöiden sähköpostiin.

Viestit

Mikä tämä on?

Pystyt lähettämään Pepistä viestejä muille käyttäjille. Kun lähetät viestin jollekin käyttäjistä Pepin kautta, lähtee viesti vastaanottajan sähköpostiin ja vastaanottajan Peppi-työpöydälle. Pepistä sinulle lähetetyissä viesteissä näkyy lähettäjänä peppi(at)lab.fi. Kun vastaat tällaiseen viestiin sähköpostin kautta, menee viesti vastaanottajan Peppi-työpöydälle (etusivu).

Pepin etusivulla näet ne viestit, jotka sinulle on lähetetty Pepistä. Näet myös ne viestit, jotka olet lähettänyt Pepin kautta ja joihin olet saanut vastauksen.

Mihin tätä voi hyödyntää?

Toiminto on kätevä erilaisissa tilanteissa:

 • Kun haluat lähettää viestin koko organisaatioyksikön jäsenille
 • Kun haluat lähettää viestin koko opiskelijaryhmälle
 • Kun haluat lähettää viestin tietyn toteutuksen opiskelijoille
 • Kun haluat lähettää viestin suunnittelijalle tai opettajalle asiasta, joka liittyy Pepin palveluihin. Esim. ”Käytkö tarkistamassa työaikasuunnitelmasi. Onko siinä korjattavaa?”

Ohjeet viestien lähettämiseen

Linkit

Voit lisätä etusivun linkkilistalle omia linkkejä ja Pepin sisäisiä linkkejä, joita suosikeiksikin kutsutaan. Voit lisätä oman linkin painamalla-nappia. Tämän jälkeen järjestelmä kysyy sinulta linkin osoitteen ja nimen jonka haluat linkille antaa. Osoiterivi kannattaa kopioida selaimen osoiteriviltä copy+paste tekniikalla.

Pepin sisäiset linkit voit lisätä listalle painamalla opetussuunnitelman, henkilön, toteutuksen, ryhmän tai muun tiedon kohdalla tähteä . Tällöin esim. opetussuunnitelma ilmestyy etusivun linkkilistaan.

Linkki/suosikkilista on henkilökohtainen. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on erilainen linkkilista etusivulla kuin kollegallasi, elleivät molemmat ole lisänneet samoja linkkejä listalle.